Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad paprikaröra med harissa. Passar till kallskuret kött, t ex rostbiff, till grillad fisk, på majskolvar, till sallad och till bröd.
Sätt ugnen på 250°. Halvera och kärna ur paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda paprika, lök och vitlök med 2 msk olja och 1 tsk salt i en ugnssäker form.
Rosta grönsakerna mitt i ugnen i ca 15 min. Mixa grönsakerna med stavmixer till en röra. Tillsätt 1/2 dl olja, under mixning. Smaksätt med harissapasta och krydda med 1/2 tsk salt. Rör i persiljan. Servera röran ljummen eller kall.