Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad paprikaröra med harissa

Recept på rostad paprikaröra med harissa. Passar till kallskuret kött, t ex rostbiff, till grillad fisk, på majskolvar, till sallad och till bröd.

Rostad paprikaröra med harissa
Rostad paprikaröra med harissa
Rostad paprikaröra med harissa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4röda paprikor
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja- + 0,5 dl
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 tskharissapasta
  • 0,5 dlbladpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera och kärna ur paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda paprika, lök och vitlök med 2 msk olja och 1 tsk salt i en ugnssäker form.

  2. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i ca 15 min. Mixa grönsakerna med stavmixer till en röra. Tillsätt 1/2 dl olja, under mixning. Smaksätt med harissapasta och krydda med 1/2 tsk salt. Rör i persiljan. Servera röran ljummen eller kall.

Vad tyckte du om receptet?