Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad paprikadipp med lime

En söt, krämig dipp som passar till alla skaldjur. Den har en rund och mjuk smak, och den rostade chilin gör dippen mer smakrik än het. 

Rostad paprikadipp med limeRostad paprikadipp med limeRostad paprikadipp med lime

Ingredienser

  • 2paprikor- röda
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 21 dlrapsolja
  • 1 mskdijonsenap
  • 2äggulor
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlolivolja- mild kallpressad
  • 1lime- rivet skal och saft

Gör så här

  1. Skala paprikorna med en potatisskalare. Halvera dem och plocka bort kärnhuset. Halvera chilin och ta bort kärnorna. Skär paprika och chili i stora bitar och lägg dem i en kastrull. Skala vitlöksklyftan och lägg den i kastrullen. Tillsätt 2 msk olja och fräs på svag värme ca 10 min. Låt kallna.

  2. Lägg paprika, chili, vitlök, senap, limesaft, äggulor, salt och peppar i en bunke. Mixa slätt och tillsätt sedan oljan, lite i taget, tills dippen tjocknar. Rör i limeskalet.

Vad tyckte du om receptet?