Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En söt, krämig dipp som passar till alla skaldjur. Den har en rund och mjuk smak, och den rostade chilin gör dippen mer smakrik än het.
Skala paprikorna med en potatisskalare. Halvera dem och plocka bort kärnhuset. Halvera chilin och ta bort kärnorna. Skär paprika och chili i stora bitar och lägg dem i en kastrull. Skala vitlöksklyftan och lägg den i kastrullen. Tillsätt 2 msk olja och fräs på svag värme ca 10 min. Låt kallna.
Lägg paprika, chili, vitlök, senap, limesaft, äggulor, salt och peppar i en bunke. Mixa slätt och tillsätt sedan oljan, lite i taget, tills dippen tjocknar. Rör i limeskalet.