Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nästan som en salsa! Sötman, hettan och fylligheten i den gör den här röran till ett utmärkt tillbehör till plockmat eller grillat.
Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur paprikan. Skär varje paprikahalva i 3 bitar och lägg på en plåt med skalsidan upp. Halvera tomaterna och lägg bredvid tillsammans med den hela chilin. Gnid in grönsakerna med 2 msk olja.
Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 30 min tills paprikorna fått ordentligt med färg. Ta ut och låt svalna.
Ta bort det mesta av skalet på paprikan och ta bort stammen från chilin. Hacka paprikor och tomater. Finhacka chilin. Lägg grönsakerna i en skål. Skala och finhacka vitlöken. Rör i vitlök, 1 dl olja och vinäger. Krydda med salt.