Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter  

Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter är en god och matig sallad. Stek halloumin strax före servering, då är den som godast.

Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter  Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter  Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 gpalsternackor
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlbelugalinser
  • 500 ghalloumiost
  • 1 dlpistaschnötter- utan skal
  • 70 gsalladsblad- blandade

Dragondressing

  • 1 krukadragon
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskkapris
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlyoghurt- turkisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna. Skär dem i stavar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min tills palsternackorna är al dente och gyllene.

  2. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär halloumin i tjocka skivor och stek dem gyllene på båda sidor på medelvärme i en stekpanna. Grovhacka pistaschnötterna och rosta dem i en het, torr stekpanna.

  4. Dressing: Repa bladen från dragonen. Skala vitlöksklyftan Mixa alla ingredienserna utom yoghurten med mixerstav. Rör i yoghurten.

  5. Ta palsternackorna ur ugnen och lägg upp dem på ett fat tillsammans med halloumi, linser, sallad och nötter. Klicka över lite av dressingen och servera resten vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?