Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad hel chériepotatis med timjan

Chériepotatis har ett rött tunt skal och en jämn avlång form. Smaken är lätt nötaktig med en viss sötma. Den kallas även för kärlekens potatis. Hittar du inte den går det bra med färskpotatis eller sparrispotatis.

Rostad hel chériepotatis med timjan
Rostad hel chériepotatis med timjan
Rostad hel chériepotatis med timjan
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 900 gchériepotatis
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 3rosmarinkvistar- repade
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • 0,5 krukatimjan- repad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba potatisen noga och torka den torr med hushållspapper. Skala och grovskiva vitlöken.

  2. Lägg potatis och vitlök på en plåt och blanda med olja, rosmarin, flingsalt och peppar.

  3. Rosta mitt i ugnen ca 30 min tills potatisen fått fin färg och är mjuk i mitten. Skaka plåten någon gång under tillagningen.

  4. Lägg upp potatisen på ett fat och strö över timjan.

Vad tyckte du om receptet?