Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad gazpacho på gröna tomater

Recept på rostad gazpacho på gröna tomater. Soppan kan med fördel göras 1 dag före ­servering så att smakerna utvecklas.

Rostad gazpacho på gröna tomater
Rostad gazpacho på gröna tomater
Rostad gazpacho på gröna tomater

Ingredienser

  • 1 kgtomater- gröna
  • 2gröna paprikor
  • 1zucchini
  • 1 knippasalladslök
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskflingsalt
  • 1 mskvitlökspeppar
  • 7 dlvatten
  • 2 msksweet chilisås

Garnering

  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlpinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Grovtärna tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär zucchini och salladslök i grova bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar. 

  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Rosta grönsakerna  mitt i ugnen ca 1 timme.

  3. Mixa grönsakerna med mixerstav och tillsätt vatten och sweet chilisås. Häll över i en bunke och ställ i kylen. 

  4. Garnering: Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Rosta vitlök och pinjenötter i en varm, torr stekpanna tills de fått gyllene färg.

  5. Ta fram soppan ur kylen precis före servering och garnera med rostad vitlök och pinjenötter. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Camilla Bröms