Recept av Camilla Bröms
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad gazpacho på gröna tomater. Soppan kan med fördel göras 1 dag före servering så att smakerna utvecklas.
Sätt ugnen på 150°. Grovtärna tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär zucchini och salladslök i grova bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar.
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 1 timme.
Mixa grönsakerna med mixerstav och tillsätt vatten och sweet chilisås. Häll över i en bunke och ställ i kylen.
Garnering: Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Rosta vitlök och pinjenötter i en varm, torr stekpanna tills de fått gyllene färg.
Ta fram soppan ur kylen precis före servering och garnera med rostad vitlök och pinjenötter.
Recept av Camilla Bröms