Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad frögröt med nötsmör, bär och havremjölk

Rostad frögröt med nötsmör, bär och havremjölk passar både till frukost och melis. Genom att rosta frön och gryn får man en mer djupare och intensivare smak på gröten.

Rostad frögröt med nötsmör, bär och havremjölk
Rostad frögröt med nötsmör, bär och havremjölk
Rostad frögröt med nötsmör, bär och havremjölk
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 dlhavregryn
  • 1 dldinkelflingor
  • 1 dlboveteflingor
  • 1 dlhirsflingor
  • 0,5 dllinfrö
  • 0,5 dlhampafrön
  • 5 dlvatten
  • 5 dlhavremjölk

Tillbehör

  • 4 msknötsmör
  • 4 dlbär- blandade
  • 8 dlhavremjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Strö ut havregryn, dinkelflingor, boveteflingor, hirsflingor och linfrö på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 15-20 min, vänd grynen några gånger under tiden.  Låt kallna på plåten.

  2. Blanda ner hampafröna i flingblandningen. Lägg grynen i en kastrull och tillsätt vatten och havremjölk. Koka upp och sjud under omrörning 3-4 min.

  3. Servera gröten med nötsmör, bär och havremjölk.

Vad tyckte du om receptet?