Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad färskpotatis med räkröra

En matig röra med räkor och ägg serveras till sommarens bästa råvara, färskpotatis!

Rostad färskpotatis med räkröraRostad färskpotatis med räkröraRostad färskpotatis med räkröra
Rostad färskpotatis med räkröra Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1 burkräkor- skalade (370 g)
  • 3ägg
  • 3 dlgräddfil
  • 1 knippadill
  • 3 msksmörgåskaviar
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba pota-tisen. Halvera dem om de är stora. Blanda potatisen med 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåts-papper. Rosta potatisen mitt i ugnen i ca 20 min tills den är mjuk och har fått fin färg.

  2. Lägg äggen i en kastrull. Häll på -vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen i ca 8 min. Spola av med kallt vatten. Skala och hacka dem.

  3. Låt räkorna rinna av. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Blanda gräddfilen med kaviar och krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Vänd i räkor, ägg och dill.

  4. Servera den rostade potatisen med räkröra och sallad. Garnera med den sparade dillen.

Vad tyckte du om receptet?