Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad fänkålsglaze till fisk

Recept på fänkålsglaze. Med rostade fänkålsfrön i glazen blir det extra gott. Glazen passar perfekt att pensla på alla slags fiskfiléer.

Rostad fänkålsglaze till fiskRostad fänkålsglaze till fiskRostad fänkålsglaze till fisk
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 påsefänkålsfrön- hela (17 g)
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 dlrårörsocker
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 2 mskkonc fiskfond

Gör så här

  1. Rosta fänkålsfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem i en mortel och krossa dem grovt.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg chilin i en kastrull och tillsätt fänkål, socker, vinäger och fond. Låt koka upp och sedan sjuda ca 5 min till en simmig glaze. Låt kallna.

  3. Pensla glazen på den nästan färdiggrillade fisken så att den får fin yta och god smak men inte hinner brännas.

Vad tyckte du om receptet?