ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing är en vegetarisk sallad med julsmaker. Den blir godast om den görs samma dag.
Sätt ugnen på 225°. Bryt små buketter av broccolin och skär stjälken i skivor. Skala rotsellerin och skär den i tunna skivor.
Lägg rotselleri och broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Strö över pinjenötter och russin. Rosta grönsakerna mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna.
Apelsindressing: Blanda apelsinsaft, olja, apelsinskal, salt och peppar.
Bryt gemsalladen i bitar och blanda med de ljumna grönsakerna. Häll över dressingen och servera.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.