Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing

Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing är en vegetarisk sallad med julsmaker. Den blir godast om den görs samma dag.

Rostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressingRostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressingRostad broccoli- och rotsellerisallad med apelsindressing
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gbroccoli
  • 200 grotselleri
  • 2 mskolivolja
  • 2 msksirap- ljus
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gpinjenötter
  • 1 dlrussin- gula
  • 2gemsallad

Dressing

  • 3 mskapelsin- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmapelsinskal- rivet
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryt små buketter av broccolin och skär stjälken i skivor. Skala rotsellerin och skär den i tunna skivor.

  2. Lägg rotselleri och broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Strö över pinjenötter och russin. Rosta grönsakerna mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna.

  3. Apelsindressing: Blanda apelsinsaft, olja, apelsinskal, salt och peppar.

  4. Bryt gemsalladen i bitar och blanda med de ljumna grönsakerna. Häll över dressingen och servera.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.