Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad blomkålssallad

Rostad blomkålssallad är en färgglad sallad. Cashewnötter ger den här krispiga salladen en nötig och fyllig smak.

Rostad blomkålssallad
Rostad blomkålssallad
Rostad blomkålssallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- litet (500 g)
  • 2rödlökar
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 1 askkörsbärstomater- (250 g)
  • 100 gsallad- blandad
  • 80 gcashewnötter- rostade
  • 1 krukamynta

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Skala och skär löken i klyftor. Rosta blomkålen i en torr stekpanna ca 5 min, ta upp och lägg i en skål.

  2. Stek löken i olja ca 2 min. Häll över citronsaften. Blanda blomkål, tomater, sallad, nötter och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?