Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor. Krämigt och knaprigt och en vinägersyrlig dressing gör blomkålssalladen mumsig.
Sätt ugnen på 250°. Mjukkoka äggen ca 5 min och kyl ned i kallt vatten.
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1/2 dl olja och blanda om. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.
Blanda pumpakärnorna med 1 tsk olja och strö över blomkålen. Fortsätt rosta ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
Dressing: Vispa ihop vinäger, senap, olja, socker, salt och peppar.
Skala och halvera äggen. Fördela blomkål, pumpakärnor, ägg och mâchesallad på ett fat. Servera med resten av dressingen.