Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor

Recept på rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor. Krämigt och knaprigt och en vinägersyrlig dressing gör blomkålssalladen mumsig.

Rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor
Rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor
Rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor
Recept på rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 5ägg
  • 1 kgblomkål
  • 0,5 dlolivolja- + 1 tsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlpumpakärnor- rostade
  • 100 gmâchesallad

Dressing

  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1,5 mskcidervinägersenap
  • 4 mskolivolja
  • 1 tskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Mjukkoka äggen ca 5 min och kyl ned i kallt vatten.

  2. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1/2 dl olja och blanda om. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.

  3. Blanda pumpakärnorna med 1 tsk olja och strö över blomkålen. Fortsätt rosta ca 10 min. Ta ut och låt svalna.

  4. Dressing: Vispa ihop vinäger, senap, olja, socker, salt och peppar.

  5. Skala och halvera äggen. Fördela blomkål, pumpakärnor, ägg och mâchesallad på ett fat. Servera med resten av dressingen.

Vad tyckte du om receptet?