Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad blomkål - enkelt recept

Rostad blomkål är superenkelt att göra och gott! Det här receptet innehåller både curry, koriander och sataysås men ugnsrostad blomkål är gott som det är med lite salt och olja.

Den här rätten går utmärkt att äta som den är eller som ett gott tillbehör.

Rostad blomkål - enkelt receptRostad blomkål - enkelt receptRostad blomkål - enkelt recept
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1blomkål- gul eller vanlig vit
  • 3 mskrapsolja- eller olivolja
  • 2 tskcurry- gul

Sataysås (cirka 8 portioner)

  • 2 msksesamolja
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 0,5röd chili
  • 3 dlkokosmjölk
  • 1 tskcurry- röd
  • 2 mskketjap manis- (söt soja)
  • 2 mskströsocker
  • 3 dljordnötter
  • 1 dlvatten- ev

Tillbehör

  • 2 dlSataysås
  • 1 krukakoriander
  • 1 dljordnötter

Gör så här

  1. Blomkål: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och strö över curryn.

  3. Sätt in blomkålen mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen i ugnen till 150 grader och grädda 40–50 minuter, tills blomkålen är mjuk.

  4. Sataysås: Häll sesamolja i en kastrull. Hacka löken fint och bryn tillsammans med vitlöken och chilin i oljan.

  5. Tillsätt kokosmjölk, röd curry, ketjap manis och socker. Koka ihop i cirka 5 minuter.

  6. Mixa jordnötterna fint och vänd ner i kastrullen. Späd eventuellt med vattnet om såsen känns tjock.

  7. Servera blomkålen med sataysås, koriander och jordnötter. Ringla eventuellt över lite extra olja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök