Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig blomkålsgratäng som passar lika bra som vegorätt som tillbehör till kyckling, lax, kött och lammfärsbiffar.
Pesto: Skär tomaterna i mindre bitar. Kärna eventuellt ur chilifrukten om du inte vill ha sting i smaken. Finhacka chilin.
Mixa tomater, basilika, vitlök, ost och olivolja. Vänd ner chilin. Smaka av med salt och peppar.
Dela blomkålen i stora buketter. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner blomkålen och förväll under lock 4–5 minuter. Ta upp och låt rinna av.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i blomkålen och krydda med flingsalt. Klicka på peston och strö på parmesanost.
Baka i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Ta ut och lägg tomaterna runtomkring. Fortsätt baka tills blomkålen är mjuk, cirka 15 minuter. Ta ut och strö över rostade pinjenötter och basilikablad.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök