Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Förvandla blomkålen till en spännande huvudråvara. Grunden i marinaden består av tahinipasta som är en pasta gjord av rostade sesamfrön. Den kan vara lite olika i konsistensen. Ibland hård, ibland lösare. Till detta recept användes Zeinas som är lite lösare. Rör ut tahinin med lite vatten om den är hård.
Sätt ugnen på 200°. Blanda tahini, citronsaft, olja, kryddor och salt.
Skär bort blad och stjälk från blomkålen men se till att den kan stå upp. Ställ den i en ugnssäker form och bred marinaden runtom blomkålen.
Tillaga blomkålen mitt i ugnen i ca 45 min tills den är mjuk och har fått fin färg. Täck med bakplåtspapper om den börjar få för mycket färg.