Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad blomkål med smak av tahini

Förvandla blomkålen till en spännande huvudråvara. Grunden i marinaden består av tahinipasta som är en pasta gjord av rostade sesamfrön. Den kan vara lite olika i konsistensen. Ibland hård, ibland lösare. Till detta recept användes Zeinas som är lite lösare. Rör ut tahinin med lite vatten om den är hård.

Rostad blomkål med smak av tahini
Rostad blomkål med smak av tahini
Rostad blomkål med smak av tahini
Rostad blomkål med smak av tahini. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (ca 850 g)
  • 5 msktahini (sesampasta)
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskpaprikapulver
  • 0,5 mskoregano
  • 0,5 mskcurry
  • 0,5 tskkummin- mortlad
  • 0,5 tskvitlökspulver
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda tahini, citronsaft, olja, kryddor och salt.

  2. Skär bort blad och stjälk från blomkålen men se till att den kan stå upp. Ställ den i en ugnssäker form och bred marinaden runtom blomkålen.

  3. Tillaga blomkålen mitt i ugnen i ca 45 min tills den är mjuk och har fått fin färg. Täck med bakplåtspapper om den börjar få för mycket färg.

Vad tyckte du om receptet?