Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli

Recept på rostad blomkål. Toppad med mandel och tranbär och servera med hemgjord saffransaioli.

Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli
Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli
Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kgblomkål
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,75 dlmajonnäs
  • 0,5 pktsaffran- (à 1/2 g)
  • 1 burkmatvete- kokt (400 g)
  • 2 msktranbär- torkade
  • 1 påsemandel- rostad, flagad  (50 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • evrucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken, blanda med 1 krm salt. Låt stå ca 10 min. Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten. Tillsätt vitlöken.

  2. Låt matvetet rinna av. Skär blomkålen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen  tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.

  3. Blanda matvetet med tranbär och mandel. Lägg det på plåten över blomkålen. Tillaga ytterligare ca 3 min.

  4. Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola och ringla över aiolin.

Vad tyckte du om receptet?