Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 12g
Kolhydrater: 42g
Recept på rostad blomkål. Toppad med mandel och tranbär och servera med hemgjord saffransaioli.
Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken, blanda med 1 krm salt. Låt stå ca 10 min. Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten. Tillsätt vitlöken.
Låt matvetet rinna av. Skär blomkålen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.
Blanda matvetet med tranbär och mandel. Lägg det på plåten över blomkålen. Tillaga ytterligare ca 3 min.
Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola och ringla över aiolin.