Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosmarinstekt majskyckling med mascarponecrème

Recept på rosmarinstekt majskyckling med mascarponecrème. Här får det saftiga kycklingköttet sällskap av italienska smaker.

Rosmarinstekt majskyckling med mascarponecrèmeRosmarinstekt majskyckling med mascarponecrèmeRosmarinstekt majskyckling med mascarponecrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 5majskycklingbröst- (ca 750 g)
  • 1 mskrosmarin- hackad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Mascarponecrème

  • 100 gsvarta oliver- urkärnade
  • 100 gtomater- soltorkade
  • 1 burkmascarponeost- (250 g)
  • 1citron- rivet skal
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

garnering

  • citronskal- rivet
  • basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Gnid in kycklingen med rosmarin, salt och svartpeppar. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, 25-30 min.  Låt kallna.

  3. Skär kycklingen i skivor och lägg den på fat med smörgåspapper mellan.

  4. Hacka oliver, tomater och basilika. Rör ihop alla ingredienser till krämen och lägg i skålar. Riv över citronskal före servering. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?