Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosmaringnocchi med spenat och päron

De små pastabollarna som görs av potatis, gnocchi, har en porös konsistens vilket gör att de på ett härligt sätt suger till sig den smakrika rosmarinoljan. Späd spenat, stekta päronklyftor, nötter och pecorino är smaker som passar utmärkt ihop med rosmarinoljan.

Rosmaringnocchi med spenat och päronRosmaringnocchi med spenat och päronRosmaringnocchi med spenat och päron
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2päron
  • smör
  • 2 mskrosmarin- hackad färsk
  • 2vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • 0,75 dlolivolja
  • 500 ggnocchi- färsk
  • 50 gbabyspenat
  • 3 dlpecorino- grovriven eller parmesanost
  • peppar- nymald
  • pinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Skär päronen i klyftor och stek dem i smör. Ställ åt sidan.

  2. Stöt rosmarin, vitlök och lite flingsalt i en mortel. Blanda i olivoljan.

  3. Koka gnocchin enligt förpackningen. Häll av kokvattnet, men låt gnocchin vara kvar i grytan.

  4. Blanda gnocchin försiktigt med rosmarinoljan. Vänd ner spenat och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.

  5. Toppa pastan med päronklyftor. Strö över resten av osten och rostade nötter.

Vad tyckte du om receptet?