Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En nätt dessert med ljuvliga smaker i tre delar. Brioche beställs bäst i god tid i ett konditori.
Vaniljcrème: Vispa äggulor, socker och majsstärkelse fluffigt. Klyv och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp mjölk, vaniljfrön och vaniljstång. Häll mjölken över äggsmeten under vispning och häll sedan tillbaka i kastrullen. Koka under vispning tills första bubblan bubblar upp. Kyl då krämen snabbt.
Skala, kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Stek dem i smöret med kryddorna. Tillsätt honung, riven ingefära och citron.
Grilla eller smörstek i brödet.
Lägg upp briochen med vaniljkräm på. Toppa med äpplena och servera.