Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche

En nätt dessert med ljuvliga smaker i tre delar. Brioche beställs bäst i god tid i ett konditori.

Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche
Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche
Rosmaringlaserat äpple med vaniljkräm på grillad brioche

Ingredienser

  • 6äpplen- + 2 msk smör
  • 1rosmarin- kvist
  • 1kanel- cm
  • 2lagerblad
  • 2 mskhonung
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 mskingefära- färskriven
  • 4brioche- skivor el formbröd
  • 1 msksmör- och rapsoljablandning

Vaniljcreme

  • 2äggulor
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1vaniljstång
  • 1,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Vaniljcrème: Vispa äggulor, socker och majsstärkelse fluffigt. Klyv och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp mjölk, vaniljfrön och vaniljstång. Häll mjölken över äggsmeten under vispning och häll sedan tillbaka i kastrullen. Koka under vispning tills första bubblan bubblar upp. Kyl då krämen snabbt.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Stek dem i smöret med kryddorna. Tillsätt honung, riven ingefära och citron.

  3. Grilla eller smörstek i brödet.

  4. Lägg upp briochen med vaniljkräm på. Toppa med äpplena och servera.

Vad tyckte du om receptet?