Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosmarindoftande rostade körsbärstomater och vitlök

De här rostade tomaterna och nykokt pasta är en perfekt kombo. Om man mixar de färdigrostade tomaterna och vitlök får man en härlig slät tomatsås med rostad smak. Glöm inte att skala vitlöken!

Rosmarindoftande rostade körsbärstomater och vitlökRosmarindoftande rostade körsbärstomater och vitlökRosmarindoftande rostade körsbärstomater och vitlök
Foto: Lena Söderström / Lena Söderström/Expressen

Ingredienser

  • 600 gkörsbärstomater
  • 810vitlöksklyftor
  • 1rosmarinkvist
  • 5 mskolivolja
  • 1 mskflytande honung
  • 1,5 tskflingsalt

Tillbehör

  • pasta- nykokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda tomater, vitlöksklyftor och repade rosmarinblad med olja och honung i en långpanna, klädd med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min.

  2. Servera tomaterna till nykokt pasta.

Vad tyckte du om receptet?