Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffé likaväl som till rykande utegrillat!
Sätt ugnen på 225°. Värm en stekpanna eller wok. Rulla ut smördegen på sitt papper på en plåt.
Skala potatisen, riv den grovt. Lägg klyftorna i vitlökspressen, hacka rosmarin.
Fräs upp smöret, rör ner och fräs potatisen med vitlök och rosmarin under omrörning några minuter. Potatisen steks bara helt lätt och ska inte packa ihop sig, lufta den med ett par gafflar och (häll upp den på en tallrik för att svalna om rullen förbereds för nästa dag) häll upp och fördela den över degen.
Salta och smula över getosten och rulla ihop löst (svep rullen i pappret om den inte ska gräddas direkt).
Pensla med smält smör, strö över rosmarin och flingsalt och grädda mitt i ugnen 20 min. Servera rullen nygräddad i bitar och gärna tillsammans med en ”sås” på naturell yoghurt.