Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosmarinbröd med parmesan är lyxigt och gott. Här serveras det med en gratinerad kräm på kronärtskocka.
Värm vattnet till 37°. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Tillsätt socker och låt blandningen stå ca 20 min, tills det börjar bubbla.
Rör ner parmesan, rosmarin, salt, 2 msk olja, yoghurt och ägg i jästblandningen. Arbeta ner de båda mjölsorterna, lite i taget, för hand eller med en degblandare. Arbeta degen ca 5 min i bunken. Pensla degen med 1 msk olja. Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1 timme.
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Dela den i åtta lika delar. Kavla ut varje del till ovala, platta bröd, ca 4 × 15 cm, och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Jäs utan bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Pensla med olja och strö över rosmarin och salt. Låt bröden svalna på galler innan de serveras ljumna.