Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett underbart saftigt och lättbakat bröd som inte behöver pålägg. Degen jäser bara en gång.
Sätt ugnen på 225°. Rör ut jästen i vattnet. Blanda vetemjöl, kli och salt i en bunke och finfördela smöret i blandningen. Rör i ägg och jäst. Arbeta degen smidig ca 5 min.
Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.
Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt till en stor rund platta, ca 26 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Vik upp kanterna runt om.
Skär smöret i små tärningar.Fördela smöret på degen. Strö över rosmarin, parmesan, oliver, pinjenötter och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen 12–15 min tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler. Servera det ljumma brödet till äggröra och sallad.