Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosmarin- och mandel­krokant

Kryddiga och krispiga mandlar bryter av fint mot glöggens sötma. Gott och enkelt tilltugg till glögg.

Rosmarin- och mandel­krokantRosmarin- och mandel­krokantRosmarin- och mandel­krokant

Ingredienser

  • 500 gspanska mandlar- eller vanlig sötmandel
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 kvistrosmarin
  • 2 kvistartimjan
  • 1 lrapsolja
  • 1 mskhavssalt

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandeln och koka till simmig konsistens ca 15 min. Låt rinna av.

  2. Hacka rosmarin och timjan. Värm oljan till 170°. Fritera mandlarna gyllenbruna, ca 2 min. Lägg dem på bakplåtspapper.  Salta och blanda med rosmarin och timjan.

Vad tyckte du om receptet?