Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosévinsinkokt rabarber till ostar

Kompotten med doft av Provence passar till milda dessertostar som Brillat-Savarin, brieost och vit caprin.

Rosévinsinkokt rabarber till ostar
Rosévinsinkokt rabarber till ostar
Rosévinsinkokt rabarber till ostar
Rosévinsinkokt rabarber till ostar Foto: Per Ranung

Rosévinsinkokt rabarber till ostar

  • 2 stjälkarrabarber- av röd sort (ca 300 g)
  • 0,5vaniljstång
  • 1 mskvatten
  • 3 mskrosévin
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tsklavendelblommor- torkade

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern tunt. Lägg skivorna i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och lägg dem i kastrullen. Häll på vatten och vin. Mixa socker och lavendelblommor i en mixer och lägg i kastrullen.

  2. Koka upp och sjud ca 2 min, tills rabarbern känns mjuk men inte kokat sönder. Låt kallna. Servera rabarbern till ost.

Vad tyckte du om receptet?