Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosévinsglögg

Denna rosévinsglögg är god både varm och kall. När den hålls varm sprider den underbar juldoft i hela huset.

Rosévinsglögg
Rosévinsglögg
Rosévinsglögg
Recept på rosévinsglögg. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 lrosévin
  • 1 dltriple sec- eller Cointreau
  • 1 dlagavesirap
  • 1 mskglöggextrakt- finns på apotek
  • 8kumquats
  • 8lagerblad
  • 8stjärnanis
  • 8rosmarinkvistar
  • evkanelstång

Gör så här

  1. Blanda rosévin, apelsinlikör, agavesirap och glöggextrakt i en kastrull. Värm glöggen, den ska inte koka.

  2. Skölj kumquatsen i ljummet vatten och skiva dem.

  3. Fördela kumquats, lagerblad, stjärnanis, rosmarin och ev kanel i glas. Häll över glöggen och servera.

Vad tyckte du om receptet?