Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosésangria och crostini med sobrasada och honung

Svalkande alkoholsvag sangria med rosévin, citrus och jordgubbar. Självklart går det utmärkt att utesluta vinet för den som vill dricka alkoholfritt. Den kryddiga bredbara korven med paprika är god varm med lite honung på.

Rosésangria och crostini med sobrasada och honungRosésangria och crostini med sobrasada och honungRosésangria och crostini med sobrasada och honung
Sangria med crostini Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 flaskarosévin- (75 cl)
  • 1apelsin
  • 1lime
  • 100 gjordgubbar
  • 3kanelstänger
  • 5 dlkolsyrat vatten- eller sprite
  • is

Crostini

  • 0,5baguette
  • 2 mskolivolja
  • 150 gsobrasada- (bredbar korv från Mallorca)
  • 1 mskhonung
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skölj citrusfrukterna noga i vatten och skär dem i skivor. Snoppa och halvera jordgubbarna.

  2. Lägg frukten i en tillbringare tillsammans med kanelstänger. Häll över vinet. Låt stå och dra i kylen i ca 20 min.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skiva baguetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja. Rosta brödet mitt i ugnen i ca 5 min. Sätt ugnen på grill och öka värmen till max.

  4. Ta av skinnet från korven och bred korven på bröden. Gratinera högst upp i ugnen i 1–2 min. Ringla på honung och klipp över krasse.

  5. Häll kolsyrat vatten i sangrian och lägg i is. Servera direkt med crostini.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset !Vanlig honung kan bytas ut mot tryffelhonung.