Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig, färgstark och bittersöt sallad med kryddrostad pumpa, citrus, dadlar, fetaost och bittra blad.
Rostad pumpa: Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan och skär i grova bitar. Blanda olivolja, kryddor och flingsalt i en bunke. Vänd ner pumpan och blanda noga. Vicka upp pumpan på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta pumpan i mitten av ugnen tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Låt kallna.
Sallad: Skala apelsiner och blodgrape med kniv så de vita hinnorna försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Dela klyftorna tvärsöver. Ta vara på 3 msk av citrussaften.
Blanda citrussaften med olivolja, honung, salt och peppar. Skiva rödlöken tunt. Låt den marinera i dressingen cirka 30 minuter. Rör runt så att den mjuknar.
Dela och gröp ur granatäpplet. Plocka bort de vita hinnorna. Skölj kikärterna och låt rinna av. Strimla dadlarna.
Vänd ner kikärter, dadlar och citrusbitar i lökblandningen.
Bryt rosésalladen i bitar och dela endiven i blad. Lägg upp salladsbladen på ett stort fat. Varva kikärtsblandning, pumpa och bitar av fetaosten över. Toppa med granatäppel– och pumpakärnor.
Recept från Mitt kök