Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosépepparpaté har ett gott täcke av gelé. Smeten till patén går bra att frysa.
Sätt ugnen på 175°. Skär kött, späck och 40 g vardera av gris- och kalvlever i mindre bitar. Mal köttet genom en köttkvarn.
Skär 40 g vardera av gris- och kalvlever i små tärningar. Koka i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av och kallna.
Blanda allt kött med vatten och kryddor. Gör ett litet stekprov för att kontrollera kryddsmaken.
Fördela smeten i en smord form, ca 1 liter. Täck med aluminium-folie. Ställ formen i en större form med vatten och tillaga i nedre delen av ugnen till 80° inner-temperatur, ca 1 1/2 timme.
Låt patén svalna. Ställ en mindre form med en tyngd på så att patén kommer i press. Låt kallna.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten, ättika, soja, lökpulver, rosépeppar och ingefära. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen. Låt svalna tills den är trögflytande. Skeda gelén över patén, ställ i kylen. Skär i skivor och servera.