Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosépepparlax med gurknudlar och rädisor

Kan serveras kall eller ljummen.

Rosépepparlax med gurknudlar och rädisor
Rosépepparlax med gurknudlar och rädisor
Rosépepparlax med gurknudlar och rädisor

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 1 tskrosépeppar- stött
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 10gurka- cm
  • 1 knipparädisor
  • 0,5 pktsmörgåskrasse
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskrosépeppar- hel
  • 2 tskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Skär laxen i 20 bitar. Krydda med rosépeppar, salt och socker. Lägg laxen på en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

  3. Strimla gurkan i långa, tunna strimlor och skiva rädisorna tunt. Blanda med krasse och salt.

  4. Lägg ut laxen på ett fat och toppa med salladen. Garnera med rosépeppar och olivolja

Vad tyckte du om receptet?