Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fyllig och mjuk chokladglass, kryddad med rosépeppar, som får en angenäm och oväntad smak.
Blanda vatten, socker, kanelstång och grovkrossade rosépepparkorn i en kastrull och koka utan lock tills ca 2 dl återstår. Vispa ner kakaon och ställ såsen åt sidan.
Koka upp grädde i en kastrull. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i den heta gräddden. Minska till svag värme och värm blandningen under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt upp i en bunke.
Sila ner chokladsåsen genom en finmaskig sil. Blanda ner likör och låt glassmeten kallna helst ett dygn i kylen.
Frys smeten i glassmaskin till en krämig konsistens. Lägg över i plastförpackning med tättslutande lock och förvara i frysen. Servera glassen med lite extra krossade rosépepparkorn att strö över.