Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosépepparglass

En fyllig och mjuk chokladglass, kryddad med rosépeppar, som får en angenäm och oväntad smak.

Rosépepparglass
Rosépepparglass
Rosépepparglass

Ingredienser

  • 4 dlvatten
  • 3,5 dlströsocker- (250 g)
  • 1kanelstång
  • 2 mskrosépepparkorn
  • 1,5 dlkakaopulver- (100 g)
  • 5 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 mskkakaolikör

Garnering

  • rosépepparkorn- krossade

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, kanelstång och grovkrossade rosépepparkorn i en kastrull och koka utan lock tills ca 2 dl återstår. Vispa ner kakaon och ställ såsen åt sidan.

  2. Koka upp grädde i en kastrull. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i den heta gräddden. Minska till svag värme och värm blandningen under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt upp i en bunke.

  3. Sila ner chokladsåsen genom en finmaskig sil. Blanda ner likör och låt glassmeten kallna helst ett dygn i kylen.

  4. Frys smeten i glassmaskin till en krämig konsistens. Lägg över i plastförpackning med tättslutande lock och förvara i frysen. Servera glassen med lite extra krossade rosépepparkorn att strö över.

Vad tyckte du om receptet?