Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosépeppar- och äppelsill och -aubergine

Rosépeppar- och äppelsill och -aubergine passar till jul. Det blir två sorters sill av receptet. En vanlig inlagd, och en för veganer. Rosépeppar är inte släkt med vanlig peppar utan i stället med mango, pistaschmandel och cashewnöt. Den har ändå ett visst sting och ger sill och aubergine en mild, fin pepparsmak och ett vackert rosa utseende.

Rosépeppar- och äppelsill och -aubergine
Rosépeppar- och äppelsill och -aubergine
Rosépeppar- och äppelsill och -aubergine
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)
  • 1aubergine- (ca 300 g)
  • 1äpple- syrligt, rött
  • 1rödlök
  • 1 mskrosépeppar

Lag

  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.

  2. Spola av sillen med kallt vatten och torka den på hushållspapper. Skär sillen i bitar.

  3. Skär auberginen i stavar, lika stora som sillbitarna. Förväll dem i saltat vatten ca 5 min. Låt rinna av och svalna.

  4. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skala och tärna löken. Varva sill med hälften av äpplet, löken och rosépepparn i en burk och varva aubergine med resten av äpplet, löken och pepparn i en annan burk. Häll lag i båda burkarna. Ställ burkarna i kylen och låt stå 2 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?