Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosépeppar- och äppelsill och -aubergine passar till jul. Det blir två sorters sill av receptet. En vanlig inlagd, och en för veganer. Rosépeppar är inte släkt med vanlig peppar utan i stället med mango, pistaschmandel och cashewnöt. Den har ändå ett visst sting och ger sill och aubergine en mild, fin pepparsmak och ett vackert rosa utseende.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.
Spola av sillen med kallt vatten och torka den på hushållspapper. Skär sillen i bitar.
Skär auberginen i stavar, lika stora som sillbitarna. Förväll dem i saltat vatten ca 5 min. Låt rinna av och svalna.
Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skala och tärna löken. Varva sill med hälften av äpplet, löken och rosépepparn i en burk och varva aubergine med resten av äpplet, löken och pepparn i en annan burk. Häll lag i båda burkarna. Ställ burkarna i kylen och låt stå 2 dygn före servering.