Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosenglass är en kallrörd glass som du gör snabbt. Äggvitorna som blir över kan du göra maränger av eller blanda ner i en omelett. Spara dem i kylen 2–3 dagar.
Vispa upp grädden och ställ den i kylen. Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med sirapen. Tillsätt rosenvatten.
Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast smet. Vänd ner grädden i äggulorna och vänd sist i äggvitorna. Häll upp i en form och ställ i frysen 4–5 timmar.
Servera gärna glassen ur kokosnötter. Garnera med torkade rosenblad.