Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Roséglögg

Roséglögg kan serveras  varm eller kall. Om kryddlagen görs i förväg för att sparas till senare bör man plocka bort kryddorna så den inte blir för stark.

Roséglögg
Roséglögg
Roséglögg
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 flaskarosévin- (75 cl)
  • 1 bitingefära- färsk (5 cm)
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 remsaapelsinskal
  • 10kryddnejlikor
  • 4kanelstänger
  • 10kardemummakapslar
  • 0,5 dlrussin
  • 1 dlgin

Tillbehör och garnering

  • kanelstänger
  • mandel- skållad
  • granatäppelkärnor
  • apelsin- tunna skal av

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran. Blanda socker, vatten, ingefära, apelsinskal, kryddor och russin. Sjud sockerlagen ca 5 min. Låt kryddorna ligga kvar i lagen när den kallnat. Sila bort kryddor och russin om lagen är tänkt att användas senare.

  2. Blanda kryddsockerlagen med vin och gin. Servera glöggen kall eller varm med mandlar, extra kanelstänger, apelsinskal och granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?