Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Roséglögg med grapefrukt och stjärnanis

Roséglögg med grapefrukt och stjärnanis ska serveras direkt. Om du vill förbereda ska kryddorna dra ca 30 min och sedan silas av för att glöggen inte ska bli besk.

Roséglögg med grapefrukt och stjärnanisRoséglögg med grapefrukt och stjärnanisRoséglögg med grapefrukt och stjärnanis
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 flaskarosévin- (75 cl)
  • 1 dlströsocker
  • 1kanelstång
  • 3stjärnanis
  • 3kryddnejlikor
  • 1apelsin- eller blodapelsin
  • 1clementin
  • 1blodgrape

Tillbehör

  • 1 dlrussin
  • 1 dlsötmandlar
  • 1 dlmullbär- torkade
  • 8dadlar
  • pepparkakor

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull. Rör ner sockret och tillsätt kryddorna. Värm tills sockret smält.

  2. Skölj och skiva citrusfrukterna. Lägg skivorna i kastrullen. Häll upp glöggen i en kanna.

  3. Lägg russin, mandlar, mullbär och dadlar i skålar. Servera med glögg och pepparkakor.

Vad tyckte du om receptet?