Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa tårta med ­mascarponekräm & röda bär

Med färgad kokos och färska bär blir tårtan en rosa dröm! 

Rosa tårta med ­mascarponekräm & röda bär
Rosa tårta med ­mascarponekräm & röda bär
Rosa tårta med ­mascarponekräm & röda bär
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2tårtbottnar

Kokosblandning

  • 3 dlkokosflingor
  • 23 dropparhushållsfärg- röd

Fyllning

  • 250 gmascarpone
  • 2 dlflorsocker
  • 2 dlvispgrädde- cirka

Till garnering

  • 5 dlbär- röda, till exempel hallon och röda vinbär
  • myntablad
  • 23 mskflorsocker

Gör så här

  1. Gör tårtbottnarna.

  2. Häll kokosflingorna på ett fat. Tillsätt karamellfärg droppvis, och blanda kokosflingorna med fingrarna till önskad rosa färg.

  3. Lägg mascarpone i en bunke. Tillsätt florsocker och vispa tills slätt och krämigt. Vispa i grädden, lite i taget, till en tjock kräm.

  4. Bred lite av krämen på tårtbottnarnas kanter och rulla kanterna i de rosa kokosflingorna.

  5. Toppa tårtbottnarna med mascarponekräm och ställ kallt cirka 1 timme. Lägg ihop bottnarna och garnera med bär och mynta.

  6. Sikta över florsockret.

Vad tyckte du om receptet?

Här är vårt recept på en enkel tårtbotten.

Recept från Mitt kök