Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rosa pizza bianca med mozzarella och granatäpple. Pizzorna har en svagt rosa färg från rödbetspulver. Rödbetspulver och pithayapulver finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker och går även att beställa på nätet. Vackert rödrosa granatäppelkärnor strös över pizzorna efter gräddning.
Blanda jäst, vatten, olja, rödbetspulver, socker, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen i ca 5 min i bakmaskin. Täck degen med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Degen kan också jäsa i kylen i ca 8 timmar.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 2 bitar. Forma degbitarna till runda pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Riv mozzarellaosten i bitar. Repa hälften av rosmarinen och myntan. Bred färskosten på pizzabottnarna. Strö över mozzarellaost, rosmarin och mynta. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 6–8 min tills de är gyllenbruna.
Halvera och gröp ut kärnorna ur granatäpplet. Ta pizzorna ur ugnen och ringla över olja. Strö över granatäppelkärnorna och garnera med resterande rosmarin och mynta.