Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa pizza bianca med mozzarella, rosmarin, mynta och granatäpple

Recept på rosa pizza bianca med mozzarella och granatäpple. Pizzorna har en svagt rosa färg från rödbetspulver. Rödbetspulver och pithayapulver finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker och går även att beställa på nätet. Vackert rödrosa granatäppelkärnor strös över pizzorna efter gräddning.

Rosa pizza bianca med mozzarella, rosmarin, mynta och granatäpple
Rosa pizza bianca med mozzarella, rosmarin, mynta och granatäpple
Rosa pizza bianca med mozzarella, rosmarin, mynta och granatäpple
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 40 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja
  • 12 mskrödbetspulver- eller rosa pithayapulver
  • 1 mskströsocker
  • 1,5 tsksalt
  • 11 dlvetemjöl special- (660 g)

Topping

  • 2mozzarellaostar- (à 125 g)
  • 1 krukarosmarin
  • 1 krukamynta
  • 300 gnaturell färskost

Garnering

  • 1granatäpple
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Blanda jäst, vatten, olja, rödbetspulver, socker, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen i ca 5 min i bakmaskin. Täck degen med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Degen kan också jäsa i kylen i ca 8 timmar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 2 bitar. Forma degbitarna till runda pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Riv mozzarellaosten i bitar. Repa hälften av rosmarinen och myntan. Bred färskosten på pizzabottnarna. Strö över mozzarellaost, rosmarin och mynta. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 6–8 min tills de är gyllenbruna.

  4. Halvera och gröp ut kärnorna ur granatäpplet. Ta pizzorna ur ugnen och ringla över olja. Strö över granatäppelkärnorna och garnera med resterande rosmarin och mynta.

Vad tyckte du om receptet?