Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa pithayaglass med bärrippel

Rosa glass med bärrippel och ljuvlig blommig smak.

Rosa pithayaglass med bärrippel
Rosa pithayaglass med bärrippel
Rosa pithayaglass med bärrippel
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 2 mskPink pithayapulver
  • apelsinblomsvatten- eller rosenvatten, några droppar

Bärrippel

  • 1 dlbär- t ex hallon och jordgubbar
  • 1 mskströsocker

Tillbehör

  • 6våffelstrutar

Garnering

  • macarons- se recept
  • 12pocky sticks- rosa (finns att köpa i asiatiska matbutiker)
  • körsbärsblommor

Gör så här

  1. Bärrippel: Lägg bären i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt socker och sjud tills det har smält. Låt kallna.

  2. Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över äggsmeten och häll tillbaka blandningen i kastrullen. Tillsätt pithayapulver. Sjud under omrörning tills smeten är 85° och börjar tjockna.

  3. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt apelsinbloms- eller rosenvatten. Låt smeten kallna.

  4. Sila glassmeten och frys den i glassmaskin. Lägg över glassen i en bunke och rör i bärripplet lite slarvigt. Ställ glassen i frysen i 1–2 tim.

  5. Gör kulor av glassen och fyll i strutarna. Garnera med macarons, pocky sticks och körsbärsblommor och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Här nedan är receptet på macarons: