Här nedan är receptet på macarons:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosa glass med bärrippel och ljuvlig blommig smak.
Bärrippel: Lägg bären i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt socker och sjud tills det har smält. Låt kallna.
Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över äggsmeten och häll tillbaka blandningen i kastrullen. Tillsätt pithayapulver. Sjud under omrörning tills smeten är 85° och börjar tjockna.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt apelsinbloms- eller rosenvatten. Låt smeten kallna.
Sila glassmeten och frys den i glassmaskin. Lägg över glassen i en bunke och rör i bärripplet lite slarvigt. Ställ glassen i frysen i 1–2 tim.
Gör kulor av glassen och fyll i strutarna. Garnera med macarons, pocky sticks och körsbärsblommor och servera.
Här nedan är receptet på macarons: