Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Påsktårta med rosa marsipan, hallon, vaniljkräm och vispgrädde. En prinsesstårta när den är som godast.
Sätt ugnen på 175º. Klä en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner mjölblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min, känn med provsticka.
Låt kakan svalna något, stjälp upp och låt kallna. Skär kakan i tre bottnar.
Vaniljkräm: Blanda alla ingredienserna till krämen i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning till blandningen tjocknat till en kräm, den får inte koka. Låt kallna.
Fyllning: Vispa grädden tjock och smaka av den med vanilj. Rör ner hälften av grädden i vaniljkrämen.
Bred hallonsylt på en tårtbotten. Lägg på nästa botten. Bred på vanilj- och gräddkrämen. Lägg på den tredje bottnen och bred resten av grädden runtom och ovanpå tårtan, forma grädden till en jämn kulle.
Snitta marsipanlocket i mitten med en liten vass kniv och rulla ner flikarna.
Täck tårtan med marsipan. Jämna till kanterna på marsipanen med en kniv.
Pudra med florsocker. Garnera med godisägg och eventuellt blommor och myntablad.
Recept från Mitt kök