Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosévinsglögg med orientaliska kryddor

Recept på orientkryddad rosévinsglögg. Det går även bra att köpa en påse färdiga glöggkryddor och blanda med vin, socker och apelsinskal.

Rosévinsglögg med orientaliska kryddor
Rosévinsglögg med orientaliska kryddor
Rosévinsglögg med orientaliska kryddor
Servera glöggen varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin.

Ingredienser

  • 1rosévin- flaska, (75 cl)
  • 1,5 dlströsocker
  • 2stjärnanis
  • 5kardemummakapslar- el 3/4 tsk stötta hela kardemummakärnor
  • 1kanelstång
  • 2ingefära- bitar torkad
  • 0,5apelsin- skalet från, skuret i breda strimlor
  • 1 dlpinjenötter- (50 g)
  • 1 dlsötmandel- skållad och skalad (50 g)
  • 1 dlsultanrussin- (50 g)

Gör så här

  1. Häll vinet, socker, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min tills sockret smält.

  2. Servera den varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin. Extra gott blir det om du rostar pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna före servering.

Vad tyckte du om receptet?