Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa mozartkulor med hallon

Recept på rosa mozartkulor med hallon. Rosa choklad har en speciell, säregen smak som är fruktig och lite syrlig. Tillsammans med riktigt god mandelmassa, nougat och hallon blir det fina små godbitar efter maten.

Rosa mozartkulor med hallon
Rosa mozartkulor med hallon
Rosa mozartkulor med hallon
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1dubbelnougat- Marabou (37 g)
  • 200 gmandelmassa- lyx, Odense
  • 8hallon- frysta
  • 100 gchokladknappar- ruby
  • hallonpulver

Gör så här

  1. Skär nougaten i 8 små tärningar. Skär mandelmassan i 1/2 cm tjocka skivor och lägg ett fryst hallon och en tärning guldnougat på varje skiva. Rulla ihop till en kula där hallon och nougaten omsluts av mandelmassa.

  2. Smält rubychokladen över vattenbad. Rör om några gånger tills all choklad är smält. Rulla runt kulorna i chokladen, några åt gången. Lyft upp med en gaffel och lägg den att stelna på bakplåtspapper. Sikta över hallonpulver. Ställ kallt.

Vad tyckte du om receptet?