Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa marängbakelser med bär, mandel och grädde

Små söta och fluffiga marängbakelser gör vem som helst glad. Geléfärg är en bra, mer koncentrerad färgpasta än vanlig hushållsfärg. Den säljs bland annat på nätet, t ex lyckasmedmat.se.

Rosa marängbakelser med bär, mandel och gräddeRosa marängbakelser med bär, mandel och gräddeRosa marängbakelser med bär, mandel och grädde
Rosa marängbakelser med bär och grädde Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 dlsötmandel
  • 3äggvitor
  • 1 krmättiksprit (12 %)- eller pressad citron
  • 2,25 dlströsocker
  • 12 krmgeléfärg- rosa

Fyllning

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker
  • 400 gblandade bär- t ex hallon, jordgubbar, blåbär, vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Finhacka mandeln.

  2. Vispa äggvitorna med ättikan till ett fluffigt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa i 3–4 min.

  3. Droppa i geléfärgen och vänd ihop. Lägg marängsmeten i en spritspåse med rund, stor tyll.

  4. Spritsa 6–8 bottenplattor av marängsmeten, ca 5 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa smet runt varje platta så att det bildas runda skålar. Strö över mandel.

  5. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 tim tills de är helt torra. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i 2–3 tim med ugnsluckan lite på glänt.

  6. Vispa grädde fluffig med vaniljsocker. Spritsa eller klicka grädden i marängskålarna. Toppa med bär.

Vad tyckte du om receptet?