Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små söta och fluffiga marängbakelser gör vem som helst glad. Geléfärg är en bra, mer koncentrerad färgpasta än vanlig hushållsfärg. Den säljs bland annat på nätet, t ex lyckasmedmat.se.
Sätt ugnen på 100°. Finhacka mandeln.
Vispa äggvitorna med ättikan till ett fluffigt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa i 3–4 min.
Droppa i geléfärgen och vänd ihop. Lägg marängsmeten i en spritspåse med rund, stor tyll.
Spritsa 6–8 bottenplattor av marängsmeten, ca 5 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa smet runt varje platta så att det bildas runda skålar. Strö över mandel.
Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 tim tills de är helt torra. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i 2–3 tim med ugnsluckan lite på glänt.
Vispa grädde fluffig med vaniljsocker. Spritsa eller klicka grädden i marängskålarna. Toppa med bär.