Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda och lyxiga små marängkakor. Väg ingredienserna noga för att få ett bra resultat. Det är också viktigt att låta kakorna torka på plåten innan gräddning.
Mixa mandelmjölet med 45 g florsocker i en mixer. Sikta i 45 g florsocker.
Vispa äggvitan till ett fast skum. Blanda strösocker och 70 g florsocker och blanda ner i äggviteskummet. Vispa smeten i 2–3 min. Blanda i hushållsfärg och vänd ner mandelmjölsblandningen. Lägg smeten i en spritspåse utan tyll.
Spritsa smeten i små klickar på en plåt med bakplåtspapper. Knacka plåten lite lätt i köks-bänken och låt stå och torka i ca 20 min. Sätt ugnen på 150°.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min tills de är torra i botten och släpper från pappret. Låt kallna på galler.
Smörkräm: Vispa smör och florsocker poröst. Tillsätt äggula, vaniljsocker och jordgubbspuré. Lägg smörkrämen i en spritspåse utan tyll.
Spritsa smörkräm på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två.