Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här tårtan passar utmärkt som tilltugg, förrätt eller på ett buffébord.
Smula kavringen för hand eller i en matberedare. Bryn smöret och blanda med smulorna.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (cirka 26 centimeter i diameter). Låt stå i kylen i cirka 20-30 minuter, tills de har stelnat.
Blanda alla mejeriprodukter i en bunke tillsammans med hackade rödbetskivor. Mixa till en slät smet.
Lägg gelatinbladen i vatten i cirka 5 minuter eller tills de mjuknat.
Skär 1 1/2 burk av matjessillfiléerna i tärningar lägg resten kallt till dekoration. Spara spadet från en burk till gelatinbladen. Skala och finhacka löken. Rör ner matjestärningarna, löken och citronsaften i smeten.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält dem tillsammans med matjesspadet på svag värme i en liten kastrull.
Blanda först gelatinet med lite av sillblandningen och vänd sedan ner det i resten av fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i formen. Bred ut den i ett jämnt lager och låt stå kallt i 3-4 timmar.
Garnera med rödlöksringar, matjessill, röd mangoldsallad, dillkvist och citronklyfta.
Recept från Mitt kök