Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa kavringtårta med matjesfyllning


Den här tårtan passar utmärkt som tilltugg, förrätt eller på ett buffébord.

Rosa kavringtårta med matjesfyllning

Rosa kavringtårta med matjesfyllning

Rosa kavringtårta med matjesfyllning

MARTIN SKREDSVIK

Botten:

  • 200 gkavring
  • 75 gsmör

Fyllning:

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 500 gkesella
  • 2 dlcrème fraiche
  • 6 skivorrödbeta
  • 6gelatinblad
  • 2 burkarmatjessillfiléer- + spad från 1 burk
  • 1rödlök
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 0,51 tsksalt
  • vitpeppar- nymald

Garnering

  • röd mangold- rödlök, citronklyfta & dill

Gör så här

  1. Smula kavringen för hand eller i en matberedare. Bryn smöret och blanda med smulorna.

  2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (cirka 26 centimeter i diameter). Låt stå i kylen i cirka 20-30 minuter, tills de har stelnat.

  3. Blanda alla mejeriprodukter i en bunke tillsammans med hackade rödbetskivor. Mixa till en slät smet.

  4. Lägg gelatinbladen i vatten i cirka 5 minuter eller tills de mjuknat.

  5. Skär 1 1/2 burk av matjessillfiléerna i tärningar lägg resten kallt till dekoration. Spara spadet från en burk till gelatinbladen. Skala och finhacka löken. Rör ner matjestärningarna, löken och citronsaften i smeten.

  6. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält dem tillsammans med matjesspadet på svag värme i en liten kastrull.

  7. Blanda först gelatinet med lite av sillblandningen och vänd sedan ner det i resten av fyllningen. Smaka av med salt och peppar.

  8. Häll fyllningen i formen. Bred ut den i ett jämnt lager och låt stå kallt i 3-4 timmar.

  9. Garnera med rödlöksringar, matjessill, röd mangoldsallad, dillkvist och citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök