Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rosa gubbröra med rödbeta

Recept på rosa gubbröra. Som gubbröra fast med en gnutta rödbeta. Små finska surdegsrågskorpor finns i välsorterade butiker. Spenatbladen gör att skorporna håller sig krispiga.

Rosa gubbröra med rödbetaRosa gubbröra med rödbetaRosa gubbröra med rödbeta
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3ägg
  • 0,5rödlök
  • 1 burkanjovisfilé- liten, (55 g)
  • 1rödbeta- inlagd, liten
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 tskdijonsenap
  • 15babyspenatblad
  • 15nappit- (små rågskorpor) eller rågcrostini

Garnering

  • 1 mskdill- hackad

Gör så här

  1. Koka äggen 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och hacka dem. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovis och rödbeta.

  2. Blanda äggen med lök, ansjovis och rödbeta. Blanda ner dill och senap.

  3. Lägg spenatblad i skorporna och fördela röran i. Toppa med spenatblad och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson