Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röra-ihop-bröd

Snabbt, gott och smakrikt bröd. Blanda gärna ner nötter, torkad frukt eller sommarbär i brödet.

Röra-ihop-bröd
Röra-ihop-bröd
Röra-ihop-bröd
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl
  • 3 dlrågmjöl
  • 2 dlhavregryn
  • 1 tskbakpulver
  • 2 tskbikarbonat
  • 1,5 krmsalt
  • 4,5 dlfilmjölk- eller yoghurt
  • 12 dlmorötter- rivna
  • 1 dläpple- rivet
  • 0,5 dlljus sirap- drygt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 1 bakform, 1 1/2 l.

  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.

  3. Tillsätt filmjölk, sirap, riven morot och äpple. Rör ihop alla ingredienser väl.

  4. Häll upp smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

  5. Låt vila 5 minuter i formen. Stjälp sedan upp och låt svalna på galler under handduk.

Vad tyckte du om receptet?

Tänk på att rivna morötter och rivet äpple ger ganska mycket vätska så krama ur äppelrivet och lägg morotsrivet på en bit papper innan du rör i det i degen. Temperaturen kan också justeras lite beroende på vilken typ av ugn man har men ett tips är att låta brödet stå kvar i ugnen en stund på lägre temperatur när det gräddats klart.

Recept från Mitt kök