När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
4 dlvetemjöl
3 dlrågmjöl
2 dlhavregryn
1 tskbakpulver
2 tskbikarbonat
1,5 krmsalt
4,5 dlfilmjölk- eller yoghurt
1 – 2 dlmorötter- rivna
1 dläpple- rivet
0,5 dlljus sirap- drygt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 1 bakform, 1 1/2 l.
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt filmjölk, sirap, riven morot och äpple. Rör ihop alla ingredienser väl.
Häll upp smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
Låt vila 5 minuter i formen. Stjälp sedan upp och låt svalna på galler under handduk.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 464 röster)
Tänk på att rivna morötter och rivet äpple ger ganska mycket vätska så krama ur äppelrivet och lägg morotsrivet på en bit papper innan du rör i det i degen. Temperaturen kan också justeras lite beroende på vilken typ av ugn man har men ett tips är att låta brödet stå kvar i ugnen en stund på lägre temperatur när det gräddats klart.