Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rör-ihop-kaka med vinbär och kokos

Recept på rör-ihop-kaka med vinbär och kokos. Kokos och svarta vinbär är riktigt gott ihop. Smaken blir lätt exotisk. God också med röda vinbär eller blåbär om man har det i stället.

Rör-ihop-kaka med vinbär och kokosRör-ihop-kaka med vinbär och kokosRör-ihop-kaka med vinbär och kokos
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 dlsvarta vinbär
  • 1 dlkokosflakes
  • 1 mskflorsocker- –2

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, och strö med kokosflakes.

  2. Smält smöret i en kastrull.Ta kastrullen från plattan och tillsätt ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Rör till en jämn smet.

  3. Häll smeten i formen. Strö över bär, kokos och florsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Den ska bli lätt brun på ovansidan.

  4. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsockret. Servera som den är till kaffet eller med grädde till dessert.

Vad tyckte du om receptet?