Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Romtopf

Servera efterrätten på klassiskt vis med lättvispad grädde eller bjud som tillbehör till dessertostar. Gör en grundsats och fyll på med mera bär, socker och rom vartefter bären mognar i lagen.

Romtopf
Romtopf
Romtopf
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 lbär- till exempel jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär, björnbär och körsbär
  • 3 dlströsocker
  • 2 mskmuscovadosocker
  • 2 dlrom

Till servering

  • grädde- lättvispad

Gör så här

  1. Rensa och skölj bären. Varva bär, strösocker och muscovadosocker i en glasburk. Häll på rom så att det precis täcker. Förvara svalt.

  2. Varva med nya bär allt eftersom de mognar, allt mera socker och rom. Skaka om burken så att sockret löser sig. Låt stå och mogna i smaken i cirka 3 veckor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök